Tradičné obydlie domorodých obyvateľov igloo obvykle nebýva inšpiráciou pre moderný rezidenčný dizajn. Pri poslednom projekte od Flaken Reynolds je to inak.

Moderný apartmán sa nachádza v historickej štvrti Gastown vo Vancouveri. Na ploche necelých 182 metrov štvorcových ponúka skrytý loft a pôsobivý dizajn, ktorý evokuje stlačené priestory v kanadských iglu.

Aby do kompaktného bytu mohli umiestniť veľa úložných priestorov, napodobnili dispozíciu iglu. Za úzkym vchodom vytvorili centrálnu chodbu, ktorá oddeľuje hlavný obytný priestor od vstupu, kúpeľne a kancelárie.

Hlavný spoločenský priestor je aj ľahký a svetlý. Biele steny a dvojica veľkých okien pomáhajú odrážať prirodzené svetlo a navodzujú pocit vzdušnosti.

Štruktúra úložného systému obsahuje dve skrine s piatimi poschodiami, prádelňu, sušiareň, chladničku, komoru a skryté schodisko, ktoré vedie do spálne v podkroví.

Skrine sú opatrené skrytými držadlami a majú matné dvere v modrom odtieni. Vzhľadom na to, že je v centrálnom zväzku začlenená väčšina úložných priestorov, bola potrebná už len jediná horná skriňa nad sporákom, v ktorej je ukrytý vstavaný digestor.

Pozrite si galériu

Dokonalý relax: Strešný byt v San Franciscu sa kúpe v slnečných lúčoch

Viacerí snívame o živote v modernej a pulzujúcej metropole, kde vám celý svet leží pri nohách. Jeden taký sa nachádza aj v San Franciscu.

Zdroj: CNC