Viacerí snívame o živote v modernej a pulzujúcej metropole, kde vám celý svet leží pri nohách. Jeden taký sa nachádza aj v San Franciscu.

Je ráno. Pretierate si oči a pokúšate zachytiť posledné útržky vášho sna, ale hneď ako roztiahnete obrovské závesy v spálni, preberiete sa do reality.

S takou panorámou akou disponuje tento penthouse v San Franciscu, sa nemôže porovnávať žiadna ranná káva. Minimálne, čo sa prebúdzania týka.

Výhľad zo strešného bytu na Telegraph Hill šokuje všetkých. Či už ide o symbol San Francisca – most Golden Gate alebo legendárnu stavbu Coit Tower a, samozrejme, neodmysliteľný ruch veľkomesta.

​Predtým tento byt nebol takto idilický: bol tmavý, preplnený a nevyužívaný. Architekti v ňom ale videli potenciál a vedeli, že z neho dokážu vykúzliť útulný domov. Byt presvetlili pomocou obrovských zabudovaných okien z troch strán. Nimi dovnútra preniká svetlo, ktoré osvetlí celý interiér, ktorého komfort ešte znásobuje krb v obývacej miestnosti a malá záhradka s grilom na terase.

Byt je vybavený najmodernejšími domácimi spotrebičmi a harmonickej atmosfére dominuje šedá a biela farba. To všetko ale ustupuje do úzadia, keď sem preniknú prvé slnečné lúče. Oslňujúci zážitok.

Pozrite si galériu

Takto vyzerá dokonalý zimný domov

Ako vyzerá snehom pokrytá krajina? Čiernobielo. Snehové kryštály pokrývajú krajinu, cesty a budovy a holé stromy sa vynímajú v zasneženej krajine.

Zdroj: Archdaily