Fenoménom neidentifikovateľných lietajúcich objektov bol fascinovaný nejeden staviteľ. Pozrite si tie najzaujímavejšie architektonické skvosty, ktoré na UFO odkazujú.

​Americký herec Bob Hope si v roku 1970 nechal architektom Johnom Lautnerom postaviť sídlo, ktoré z leteckého pohľadu UFO silno pripomína. Monumentálny futuristický dom sa rozkladá na 23 tisíc metroch štvorcových a vzdáva hold betónu, oceli, sklu a luxusu.

Zdroj: Twitter
Zaujímavosť: Hľadáte bývanie? Pôvodne bol k dispozícií za 50 miliónov dolárov, ale šli s cenou dole a môžete dom mať "len" za 34 miliónov. No nekúpte to!
Zdroj: Facebook

​Atypickú budovu nájdete na bulharskej hore Buzludža. Slúži ako pamätník Bulharskej komunistickej strany a na svedomí ju má architekt Georgi Stoilov. Budova vyzerá, ako by si mimozemšťania na svojej púti vesmírom urobili na tejto hore krátku zastávku.

Zaujímavosť: Aby na vrchole hory vznikla plocha pre tento UFO skvost, použili súdruhovia architekti trhavinu.
Zdroj: Facebook

​Múzeum moderného umenia v brazílskom Nitrói má na svedomí legendárny architekt Oskar Niemeyer. Miloval krásne a nevšedné veci, a preto dal tejto budove vzhľad lietajúceho taniera. Je z nej skvostný panoramatický pohľad na jedno z najkrajších miest na svete - na Rio de Janeiro.

Zdroj: Facebook

​Na Taiwane musia mať vždy niečo špeciálne. Pokiaľ sa tam vydáte, nenechajte si ujsť futuristickú UFO dedinu v okrese Wanli, ktorá bola postavená v roku 1960. Predtým v týchto "lodiach" žili ľudia, dnes sú ale opustené a vyhľadávajú ich hlavne turisti. Postavil ich fínsky architekt Matti Suuronen. Čo hovoríte na ich interiér a výhľad?

Zdroj: CNC