Kto by nechcel žiť s hlavou v oblakoch? A čo keby sa v nich dalo bývať? Hoci to na prvý pohľad nevyzerá, Cloud House od ateliéru McBride Charles Ryan nie je v skutočnosti novostavbou, ale doplnením a renováciou eduardovského domu v austrálskom Melbourne.

Pri pohľade z ulice si len ťažko dokážete predstaviť, čo sa skrýva na druhej strane historického domu. Dôvod je jednoduchý. Klienti chceli rešpektovať vzhľad domov v susedstve.

Pôvodná konštrukcia domu je s novou časťou vizuálne spojená pomocou divokého kvetinového koberca, ktorý vedie od predných dvier až k novej kuchyni, ktorá evokuje červenú škatuľu s výhľadom na terasu a bazén.

Vizuálna štruktúra na zadnej strane domu prekvapí. Dramatické krivky strechy kryje na vonkajšej strane plech, vnútorný strop pokrývajú drevené lamely. Severnú a južnú stranu oblaku tvoria veľkorysé okná, ktoré prepúšťajú do interiéru dostatok prirodzeného svetla.

Pozrite si galériu

UFO v architektúre: Zoznámte sa s najzaujímavejšími futuristickými budovami sveta

Fenoménom neidentifikovateľných lietajúcich objektov bol fascinovaný nejeden staviteľ. Pozrite si tie najzaujímavejšie architektonické skvosty, ktoré na UFO odkazujú.

Zdroj: CNC