O noci strávenej v perníkovej chalúpke sníva snáď každé malé dieťa. Čo keby rozprávková chalúpka nebola postavená z perníku, ale vyrobená z tej najjemnejšej čokolády a vnútri nebývala čarodejnica?

Neuveriteľný zážitok - možnosť prenocovať v chalupe vyrobenej na zákazku z mliečnej čokolády - ponúka záujemcom booking.com.

Sladká chalúpka, ktorá stojí vo francúzskom Sèvres, je dielom známeho umeleckého výrobcu čokolád Jeana-Luc Decluzeaua. Pochváliť sa môže rozlohou príjemných 18 metrov štvorcových. Stavba na prvý pohľad vyzerá ako typická útulná chalupa z dreva, ale v skutočnosti je vyrobená z 1,5 tony čokolády.

Čokoládové nie sú len steny a strecha, ale tiež aj vnútorné vybavenie ako krb, šatník, hodiny, šálky, knihy a dokonca aj dekadentný luster. Komu to nestačí, nájde ďalšiu záplavu čokolády vonku. Sú tu napríklad biele čokoládové rybníky a kvetinové záhony z čokolády.

Pozrite si galériu

Len pre odvážnych: Prázdninový dom postavili neďaleko aktívneho vulkánu

Útočisko na prázdniny môže vyzerať rôzne. Niekto si túži užívať na francúzskom zámku z 18. storočia, iný dá prednosť pravekému obydliu vytesanému do skaly. Phoenix House, ktorý sa nachádza na lávových poliach sopky Kīlauea, ponúka veľkú dávku adrenalínu v exotickom balení.

Zdroj: CNC