Pre väčšinu ľudí je nový dom nedosiahnuteľný sen. Kúpiť nehnuteľnosť si nemohol dovoliť mladý pár z Nottinghamu vo Veľkej Británii. Keďže Iona a Martin milujú cestovanie a jazdu na snowboarde, rozhodli sa, že budú mať domov, ktorý s nimi bude cestovať.

Nápad vytvoriť si bývanie vlastnými rukami prišiel po niekoľkých pivách. Martinova myšlienka kúpiť staršie nákladné auto a prebudovať ho na bývanie nebola až tak bláznivá. Začali teda hľadať vhodný dopravný prostriedok. Nákladiak, ktorý bol v minulosti používaný na doručovanie chleba, kúpili za necelých 4 100 eur.

Prestavať nákladné auto na útulný domov nebolo ľahké. Väčšinu práce odviedol Martin vlastnými rukami, Iona sa postarala predovšetkým o dizajn interiéru. Pár pracoval na projekte na plný úväzok. Trvalo štyri mesiace, kým sa mohli nasťahovať.

Pozrite si galériu

Život na cestách: Inšpirujúce domovy ľudí, ktorí dali zbohom tradičnému bývaniu

Túžba po novom začiatku? Skvelé dobrodružstvo? Sebestačný život? Existuje veľa dôvodov, prečo opustiť konvenčný život a vytvoriť nový, ktorý ponúka viac voľnosti. Bez odvahy a odhodlania zmeniť životný stereotyp to ale nejde. Zoznámte sa s ľu´dmi, ktorí to dokázali.

Zdroj: CNC