Všetko začalo, keď sa jedna fínska reklamná agentúra rozhodla presťahovať do inšpirujúceho prostredia. Brainstorming v kanceláriách, ktoré sú na míle vzdialené tradičným, ale zároveň nezruinujú rozpočet spoločnosti, je snom viacerých zamestnancov.

Agentúra Bob the Robot z Helsínk – keďže je reč o nej – zverila tento projekt štúdiu Joanna Ampisto, ktoré malo za úlohu získať priestory, aby sa v nich zamestnanci aj klienti cítili výnimočne a mali náladu rokovať a pracovať ako v súkromnom klube.

Zdroj: Mikko Ryhänen
​Tento mimoriadny zážitok im podľa architektov mala poskytnúť stará nepoužívaná pekáreň.

Šesť metrov vysoká budova bola rozdelená do niekoľkých častí: v lobby a kaviarni môžu klienti popíjať kávu a diskutovať v zasadacích miestnostiach, ku ktorým vedú dlhé chodby. Druhé poschodie patrí výlučne zamestnancom.

Zdroj: Mikko Ryhänen

​Vytvorili aj jednu veľkú spoločenskú miestnosť a niekoľko menších, ktoré poskytnú skrýšu všetkým, ktorí by sa radi utiahli a pracovali na svojich projektoch v súkromí.

Zdroj: Mikko Ryhänen
​Interiér budovy dokonale vyhovel požiadavkám tým, že sa značne líši od priemernej kancelárie.

Obrovské lustre, zakrivené sklenené tabule pôsobiace ako deliace priečky, mramorové vzory na recepcii a schodisku, to všetko navodzuje industriálnu a zároveň útulnú domácu atmosféru. Pokiaľ ide o nábytok, kvôli spomínaným úsporám nákladov ho hľadali predovšetkým v bazároch, napriek tomu má celkom slušný dizajn.

Zdroj: Mikko Ryhänen

​Zamestnanci spoločnosti Bob the Robot tak získali unikátny druhý domov, do ktorého sa budú určite radi vracať aj po náročnom víkende.

Pozrite si galériu

V Brne vznikli štýlové kancelárie z niekdajšieho liehovaru

Pracovníkov jednej českej coworking kancelárie vítajú steny, ktoré vyzerajú ako nedokončené, staré trámy a bar v nefunkčnom výťahu.

Zdroj: Dezeen