Pokiaľ máte radi minimalistický životný štýl, potom by vám nemal uniknúť tento malý dom. Umiestnený môže byť takmer kdekoľvek a stavba vyjde na asi 25 tisíc eur.

Malý dom nazvaný Mono je vlajkovou loďou ateliéru DROP Structure. Minimalistická kabína za približne 25 tisíc eur sa môže pochváliť krásnou estetikou s dlhým lineárnym pôdorysom a veľkými dvojitými oknami.

Hlavnou devízou domu je jeho veľkosť. Rozkladá sa len na 32 metroch štvorcových, čo znamená, že môže byť umiestnený prakticky kdekoľvek bez nutnosti žiadať o stavebné povolenie. Mono môže stáť na záhrade ako cvičebňa, telocvičňa, kancelária, herňa alebo izba pre hostí alebo v prírode ako klasická chata.

V základom prevedení je dom osvetlený LED diódami a vyhrievaný elektrickým zdrojom tepla. Interiér zdobí drevo, podlaha je z vinylu. Alternatívne materiály sú k dispozícii za príplatok. Základná verzia môže byť vylepšená kúpeľňou, kuchyňou, loftovou úpravou, Murphy posteľou, skriňami a žalúziami.

Pozrite si galériu

Mobilný dom ohromí komfortom a precíznym dizajnom

Karavan nemusí byť len obyvajný karavan, ktorý slúži na krátkodobé ubytovanie na dovolenke. Pohodlie v kombinácii s eleganciou a minimalistickým dizajnom pre štvorčlennú rodinu ponúka napríklad Drake od Land Ark RV. To všetko s ohľadom na skúsenosti s dlhodobým bývaním v malom priestore.

Zdroj: CNC