Karavan nemusí byť len obyčajný karavan, ktorý slúži na krátkodobé ubytovanie na dovolenke. Pohodlie v kombinácii s eleganciou a minimalistickým dizajnom pre štvorčlennú rodinu ponúka napríklad Drake od Land Ark RV. To všetko s ohľadom na skúsenosti s dlhodobým bývaním v malom priestore.

​​Mobilný dom Drake navrhli Brian a Joni Buzarde na základe vlastnej skúsenosti so životom vo vlastnoručne vyrobenom mobilnom dome.

Snom manželského páru bolo postaviť si svojpomocne dom na kolesách. Prvým spoločným projektom bol v roku 2012 prototyp mobilného domu nazvaný Woody. Pár ho staval vlastnými rukami po práci a počas víkendov v sklade v Houstone.

Po dokončení mobilného príbytku sa odsťahovali do Colorada, kde svoje nápady otestovali v reálnom živote. Na vlastnej koži tak zistili, čo funguje najlepšie z hľadiska ochrany súkromia a funkčnosti, skladovania, inštalatérstva až po spánok a prirodzené osvetlenie.

Svoje poznatky zúročili v trojnápravovom prívese Drake. Vďaka čiernej vlnitej fasáde, zjednodušenému profilu a usporiadaniu obdĺžnikových okien vyzerá Drake zvonku silno kubisticky. Napriek tomu tu má každý detail svoj účel a miesto.

Pozrite si galériu

Umiestnenie a dimenzovanie okien napríklad odpovedá vnútornému usporiadaniu. Obrátený lichobežníkový tvar poskytuje priestor pre zóny, v ktorých sú situované dve spálne.

Tmavý exteriér sa príjemne dopĺňa s bielym interiérom s nábytkom z borovicového dreva. Vedľa dvojice spální, ktoré sú umiestnené v pôdnych priestoroch na oboch stranách prívesu, je tu flexibilná miestnosť, ktorá môže byť premenená na kanceláriu alebo spálňu. Rozkladacia pohovka zvyšuje kapacitu spánku na šesť ľudí.

Kuchyňa je vybavená nerezovými spotrebičmi a veľkým raňajkovým barom. Nechýba funkčná kúpeľňa a obývačka. Na ukladanie vecí slúžia vstavané úložné priestory, zásuvky pod gaučom, diskrétne skrine a stojany.

Mobilný domov je navrhnutý tak, aby odolával horúcim i chladným klimatickým podmienkam vrátane ťažkého snehu a spĺňa všetky požiadavky na bezpečnosť cestnej premávky.

Hoďte všetko za hlavu a vyberte sa s karavanom do sveta

Máte tu toho plné zuby? Niet na čo čakať, naštartujme a poďme!

Zdroj: CNC