Radi by ste si skúsili žiť v jaskyni, aby ste sa zároveň ale nemuseli vzdať komfortu? Šancu máte napríklad v originálnom bývaní Rockhouse Retreat vo Veľkej Británii.

Jaskynné bývanie sa nachádza vo vidieckej štvrti Worcestershire v Anglicku na pieskovcovom svahu Triassic v blízkosti lesa Wyre. Rezidencia má dlhú históriu. Jaskyňa bola obývaná viac než 700 rokov. Opustená bola v roku 1962 a potom sa vrátila do prirodzeného stavu. Všetko sa zmenilo v roku 2015, kedy pozemok kúpil Angelo Mastropietro. Do rekonštrukcie, ktorá jaskyňu zmenila na útulné bývanie, investovala okolo 230 000 dolárov.

Rockhouse sa môže pochváliť rozlohou 65 metrov štvorcových. Interiér spája súčasný štýl s pohodlím a pokojom prírody. Okrem iného ponúka mnoho luxusných vylepšení, ktoré by ste v jaskyni nečakali. Podlahy v kúpeľni a šatni sú vyhrievané, k dispozícii je plne vybavené kuchyňa, bezplatné wifi, hudobná stanica a kávovar Nespresso. Využiť sa dá aj vonkajšia terasa s kuchynským kútom s plynovým grilom a otvoreným ohniskom. Záujemcu vyjde jedna noc na 320 dolárov.

Pozrite si galériu

Budú údolie na Islande strážiť tieto severské príšery?

Na úpätí vrchu Thórsmörk sa tiahnu tieto zvláštne príbytky, ktoré vyzerajú, ako severské príšery, ktoré strážia údolie ako bohovia Vikingov.

Zdroj: CNC