Pokiaľ ste niekedy boli v prístave, určite ste videli lodné kontajnery. Sú to masívne kovové kvádre, v ktorých sa prepravuje všetko od odevov až po elektroniku. Sú užitočné, ale väčšina ľudí si ich nevšimne. Pre iných ale znamenajú domov.

Dom z lodných kontajnerov sa obvykle skladá z jedného či viacerých kvádrov rôzne poskladaných vedľa seba podobne ako v populárnej hre Tetris. Na stavbu sa dajú použiť kontajnery nové i tie, ktoré už doslúžili svojmu účelu. Postaviť z nich môžete rodinný dom, študentské bývanie, hotel, škôlku, prístavbu na dom alebo reprezentatívne sídlo.

Vnútorné rozvrhnutie môže byť rôzne. Pokiaľ sú kontajnery postavené vedľa seba, dá sa po vybúraní steny premeniť priestor na značne veľkorysý. Okrem zdanlivo nekonečných možností je sympatická aj cena. Náklady u vyradených kusov sú v porovnaní s klasickou stavbou úplne zanedbateľné. Výsledná stavba majiteľom ponúka nielen kombináciu priemyselnej estetiky s minimalistickou architektúrou, ale tiež lacný domov, ktorý je ekologický.

Pozrite si galériu

Dom, ktorý sa postaví sám za menej ako desať minút

Sci-fi sa mení na realitu.

Zdroj: CNC