Moderní nomádi už nemusia obývať len upravené maringotky alebo domčeky na kolesách. Zaujímavé možnosti trvalého bývania im ponúkajú prefabrikované mobilné domy, ktoré ukrývajú minimalistický interiér s loftovým usporiadaním.

Pokiaľ vás neláka život len na jednom mieste a radi meníte prostredie, môžete skúsiť napríklad drobný prefabrikovaný dom od Kodasema. Minimalistická štruktúra nazvaná KODA môže byť postavená, prípadne rozobratá a pripravená na presun už za štyri hodiny.

Samotná štruktúra domu je vyrobená čiastočne z betónu a má robustný dizajn, ktorý sa dá zostaviť na rôznych plochách. Obyvatelia majú k dispozícii otvorený pôdorys na ploche s rozmerom 269 metrov štvorcových. Veľmi príjemné riešenie je eľké okno, ktoré siaha od podlahy po strop domu.

Keď prirodzené denné svetlo preniká do loftu, dokáže perfektne osvetliť kuchyňu, kúpeľňu a spálňu. Hoci obyvatelia majú vďaka veľkému oknu voľný výhľad na vonkajšie prostredie, môžu si veľmi ľahko chrániť svoje súkromie. Stačí zatiahnuť žalúzie, ktoré siahajú od stropu k podlahe.

Pozrite si galériu

Pozrite sa, ako v susednom Poľsku prerobili továreň na lekvár na loftový byt

Je na čo pozerať!

Zdroj: CNC