Stolárka Ana White navrhuje a stavia roztomilé a kompaktné domy. Vzhľadom na to, že každý malý dom je obmedzený veľkosťou, musí hľadať vynaliezavé spôsoby, ako priestor zväčšiť. V jednom z posledných projektov inštalovala inovatívne zdvižné lôžko, ktoré mení okolie na príjemný domov. Stačí stlačiť tlačidlo.

Zdvíhacia posteľ ponúka priestorovo úspornú alternatívu k tradičnému nábytku. Pri navrhovaní otvorenej koncepcie domu bolo ľahké nahradiť klasickú izbu s detskou postieľkou.

"Museli sme nájsť miesto pre spálňu," vysvetľuje autorka na svojich webových stránkach. "Podkrovná posteľ by si vyžadovala schody a zabrala by zbytočne veľa miesta. Tak sme posteľ navrhli ako pohyblivú. Hoci ide o neobvyklé riešenie, výsledky hovoria sami za seba. Stred domu je prekvapivo otvorený, čo poskytlo dostatok miesta pre plnohodnotný koberec, ktorý pohodlne zakryje podlahu," dodáva Ana White.

Pohyblivá posteľ ale nie je jediným rozumným riešením. Okrem lôžka, ktoré funguje ako výťah, stolárka v dome inštalovala aj ďalší mobilný nábytok. Skladá sa z niekoľkých variabilných kociek. Dvojica skriňových dverí v obývačke sa bez námahy zmení na stolné dosky a rustikálna kuchynská skrinka sa zdvihne zo steny a odhalí ešte väčšiu kapacitu príbytku. Tento domov je skrátka plný priestorov šetrných prekvapení.

Pozrite si galériu

Vkusne zariadený penthouse v Riu sa môže pochváliť jedinečným dizajnom

O štýlový interiér nie je núdza.

Zdroj: CNC