Historický rádový dom nemusí pripomínať múzeum. Stačí niekoľko stavebných úprav a môže sa zmeniť na moderné bývanie plné dizajnových prvkov. Zaujímavou ukážkou je napríklad prestavba domu Power House, ktorý navrhol architekt Paul Archer.

Modernizácia súkromného domu v Highbury v severnom Londýne sa naozaj podarila. Z typického rádového domu vo viktoriánskom štýle sa stal moderný domov pre rodinu s malými deťmi.

Dom sa nachádza v tesnej blízkosti vchodu do pôvodného štadiónu futbalového klubu Arsenal na vrchole Highbury. Srdcom novej časti domu je priestorná kuchyňa a jedáleň, ktorá sa nachádza v novej zadnej časti domu. Vytvorená z bezrámových sklenených panelov a lineárnych drevených panelov. Sklenená "skrinka" umožňuje priame prenikanie slnečných lúčov do interiéru a výrazne ho presvetľuje. Na hornom poschodí je sklenená fasáda prístavby zakrytá štruktúrou z drevených lát, ktoré v interiéri rozohrávajú pôsobivú hru svetla a tieňov.

Nové prízemie vzniklo pod pôvodným domom. Má otvorený pôdorys a stretávajú sa tu rôzne činnosti - varenie, stolovanie a relaxácia. Plne presklenené skladacie dvere umožňujú priamy prístup na záhradnú plochu. Vstavané regále so skladacími stolíkmi v herni pre deti na seba pútajú pozornosť jasne zelenými odtieňmi a poskytujú silný kontrast k prirodzenému drevu používanému v celom dome.

Štýl interiéru bol inšpirovaný láskou klientov k exteriéru a slabosťou pre nordický dizajn. Dom je dôkazom, že prirodzené svetlo a materiály sa dajú kombinovať a vytvárať pozadie pre jednoduché, ale štýlové moderné vybavenie.

Pozrite si galériu

Keď loft, tak štýlový! Pozrite si ako si s ním poradili v Ríme

Tento si okamžite zamilujete.

Zdroj: CNC