Originálne riešenie nie je výsadou len moderných stavieb. Odvážne prvky, ktoré povýšia domov na umenie, si môžete dopriať aj pri rekonštrukcii starého domu. Dôkazom je dom Lalo v Antverpách. Pochváliť sa môže dverami, ktoré právom nosia titul "najväčšie otočné okno na svete".

Dvojposchodové dvojité zasklenie navrhlo belgické štúdio Sculp IT. Ide o impozantné kusy architektonického dizajnu - mnohé predčia veľkosťou, hmotnosťou a eleganciou. Okná vážia takmer štyri tony. Sú vysoké šesť metrov a otvoárajú sa smerom do záhrady. Presklenený vhcod slúži tiež ako zadná stena, ktorá rozumne prepája kuchyňu a jedáleň so zeleňou vonku.

Cieľom architektov bolo poskytnúť obyvateľom prirodzené svetlo a ponúknuť pri pohľade zo zákrady krásne výhľady na všetky tri úrovne budovy.

Projekt je pozoruhodný aj z iného dôvodu. Okrem rekonštrukcie dverí zahŕňal tiež vytvorenie nového prízemia z lešteného betónu, ktoré dosahuje až na terasu. Príjemným prvkom je tiež mobilný kuchynský ostrov v centre kuchyne a jedálne. V prípade potreby ho obyvatelia ľahko premiestnia do záhrady. Vznikol tak domov, ktorý je ideálnym miestom pre organizovanie gril párty s priateľmi.

Pozrite si galériu

Fínska vila disponuje snehobielym betónovým schodiskom

Sofistikovaný brutalizmus v najčistejšej podobe.

Zdroj: CNC