Okolie kancelárskych budov nemusí byť nutne zariadené moderným mestským mobiliárom. So zaujímavou myšlienkou, ako využiť prázdny priestor medzi budovami, prišli napríklad architekti z ateliéru Deshaus.

Zdanlivo nepoužiteľný priestor medzi kancelárskymi budovami sa premenil na pokojnú oázu, kde sa prítomnosť stretáva s minulosťou. Moderný čajový dom je pritom veľmi malý. Výmera je len 40 metrov štvorcových. Vďaka pokrokovej práci s priestorom vám ale bude pripadať oveľa väčší.

Domček sa nachádza v malej záhrade s ústredným bodom v podobe Paulovnie plstnatej, ktorá je známa tiež ako čínsky cisársky strom. Čajovňa perfektne využíva mŕtvy priestor medzi schodišťami susedných kancelárii. Umiestnenie štruktúry dáva priestoru strategický význam: je tak príjemným miestom odpočinku a stretávania sa.

Veľké otvorené okná poskytujú pohľad na záhradu a impozantnú exotickú drevinu, ktorá rastie v srdci záhrady. Stavbu zdobia čisté línie a minimálny dizajn, ktorý ladí s moderným poňatím čajovne. Prázdne miesto sa tak zmenilo na pokojné útočisko, kde sa dá stráviť poludňajšia prestávka.

Pozrite si galériu

Óda na betón: Do tejto vily v Chile sa budete chcieť okamžite nasťahovať

Brutalizmus s nádherným výhľadom v tej najčistejšej podobe.

Zdroj: CNC