Veľa ľudí sníva o bývaní na vode a pre niektorých sa sen stane skutočnosťou. Okrem klasických hausbotov sa ponúkajú aj veľmi útulné príbytky, ktoré prekvapia nielen komfortom a dizajnom, ale tiež sebestačnosťou.

Modulárny, sebestačný dom od spoločnosti Friday pláva na vode a ponúka nekonečné možnosti dizajnu. Základná verzia mobilného príbytku má pevnú šésku šesť metrov, ale môže byť aj širší. K dispozícii sú varianty od 10 do 18 metrov. Obyvatelia si tak môžu prispôsobiť čln presne podľa svojich potrieb. Floatwing môže byť útolné štúdio alebo dom s troma izbami.

Interiér Floatwingu sa môže blysnúť veľmi kvalitnou výbavou. K dispozícii je kuchyňa dostatočne veľká na každonné používanie, tepelné čerpadlo, generátor striedavého prúdu a gril na hornej terase. Je dokonca vybavený vínnou pivnicou a sporákom na pelety, ktoré zaaisťujú teplo v chladných dňoch. K výrobe energie používa loď solárne panely. Keď sú plne nabité, dom je sebestačný najmenej sedem dní a produkuje až 80 percent svojich ročných energetických potrieb.

Okrem modernej, estetickej a udržateľnej konštrukcie je ďalšou výhodou pohyblivosť Floatwingu, ktorú umožňujú dva malé vonkajšie motory. Vurábajú dostatok energie, aby sa čln mohol pohybovať miernou rýchlosťou troch uzlov a obyvatelia sa tak môžu prebudiť každý deň s novým pohľadom na krajinu.

Pozrite si galériu

V takejto vile by sme dokázali relaxovať každú nedeľu

Poďme si spolu zasnívať o tomto bazéne a fľaši rumu.

Zdroj: CNC