Pohodlný domov nemusí byť vždy navrhnutý podľa pravítka. Zaujímavé možnosti ponúkajú tiež domy, ktoré majú organický tvar. Pozrite sa na originálne obydlie, ktoré svojim kupolovým tvarom pripomína UFO.

Priestorná dvojposchodová budova Domespace sa nachádza uprostred lesa s rozlohou 28 akrov v newyorskom New Paltz. Tvar nekonvenčného domčeka z dreva pripomína UFO, ktoré práve pristálo na Zemi. Vybudovaný bol zo súpravy prefabrikovaných dielov na ploche 701 metrov štvorcových.

Zdroj: Pinterest

​Ako by kupolová forma nebola dostatočne unikátna, má tento domov ďalšiu úžasnú vlastnosť: môže sa otáčať. Po stlačení tlačidla sa dom behom piatich minút otočí o 150 stupňov. To umožňuje obyvateľom obdivovať nádhernú okolitú krajinu v rôznych uhloch a vždy mať najlepší uhol svetla.

Vnútri stavby sa nachádzajú tri izby a dve a pol kúpeľne, ktoré sa môžu pochváliť vzdušným a otvoreným pôdorysom. Na prízemí je kuchyňa, jedáleň a obývačka. Uzavretá izba je situovaná na rovnakej úrovni. Po schodoch sa dostanete na poschodie, kde je knižnica, pracovňa, izba pre hostí a kúpeľňa.

Zdroj: Pinterest

​Autorom projektu je francúzska spoločnosť Solaleya. Na celom svete už realizovala asi 200 Domespaces. Cena domu sa pohybuje okolo 900 tisíc dolárov.

Pozrite si galériu

Do tohto luxusného domu z prerobeného sila by sme sa okamžite nasťahovali

Nie každý deň nájdete na stránkach realitných kancelárií niečo podobné. Týchto 371 metrov štvorcových slúžilo voľakedy ako skladisko obilia, kým v nich jeden šikovný investor nezbadal skvelú príležitosť.

Zdroj: CNC