Špičkový interiérový dizajn by v hlavnom meste Bieloruska čakal málokto. Napriek tomu aj v Minsku sa nájdu príbytky, ktoré dokážu prekvapiť eleganciou a remeselným spracovaním. Jedným z nich je apartmán Buddha, ktorý upravilo miestne štúdio Zrobym Architects.

Apartmán s jednou izbou si nechal vybudovať pár, ktorý túžil po domove, ktorý by kombinoval minimalistický štýl s útulnosťou. Najzásadnejšou zmenou pri rekonštrukcii bolo rozdeliť prednú časť bytu na dve zóny. V jednej časti sa nachádza kuchyňa s jedálňou, v druhej spoločenská miestnosť. Hoci ich čiastočne oddeľuje stena, nie sú úplne izolované. Nič nebráni voľnému pohybu a zachované zostalo aj vizuálne prepojenie. Ďalšou zmenou v apartmáne o veľkosti 60 metrov štvorcových bolo vytvorenie šatne prístupnej z izby a spojenie kúpeľne s toaletou.

V interiéri sa k slovu dostala neutrálna paleta farieb, v ktorej hrajú hlavnú úlohu odtiene bielej a šedej doplnené o drevené parketové podlahy. V podobnom duchu je zariadená aj obývačka. Prevláda viela, šedá a drevo. Nájdete tu svetlo-šedú rohovú sedačku, biele závey a úzku knižnicu s kovovou konštrukciou. V kuchyni sú šedo-zelené skrinky, modro-zelená dlažba.

Hoci je dekorácia moderná, dizajnéri sa nebáli použiť aj niekoľko historických prvkov. Na strope v obývačke a v izbe sú veľké rozety a veľké sklenené gule lustrov. Celkový dojem dopĺňajú výtvarné diela od súčasných bieloruských umelcov.

Pozrite si galériu

Všetok nábytok z IKEY: Napriek tomu je tento byt stále jedinečný

Mladistvé a kreatívne riešenia z newyorskej Chelsea.

Zdroj: CNC