Ak chcete dosiahnuť novú úroveň vo svete počúvania hudby a uvažujete nad rámec kvality svojho mobilného telefónu, odporúčame vám päť bezdrôtových reproduktorov, ktoré sa ľahko ovládajú a rozžiaria aj váš interiér.

​Streamovacie nebo – MRx

Bezdrôtový reproduktor MRx prichádza koncom tejto jari, alebo najneskôr v lete.

Zdroj: MRx
​​Podľa výrobcu je tento multifunkčný reproduktor so sofistikovaným dizajnom vynikajúcim spoločníkom obývačiek kuchýň a spální.
Zdroj: MRx

​​S prenosom dát pomáha technológia Bluetooth a vďaka technológii aptX môžete pomocou zosilňovača nechať poriadne dunieť basy v CD kvalite a stereo.

Zdroj: MRx

​​MRx dokonale ožije až s pripojením na internet, kde ponúka vysokokvalitný prístup k internetovým rádiám a najpopulárnejším poskytovateľom streamingových služieb. Pomocou telefónov so systémom iOS a Android ho môžete jednoducho ovládať a aj prehrávanie hudby uloženej vo vašich zariadeniach funguje skvele.

Fanúšikom Applu – Apple HomePod

Ani Apple neprepadol prečačkanému trendu, našťastie zostal pri jednoduchom, valcovom a sieťovanom speakri s 3D efektom.

Zdroj: Apple

​​V sedempalcovom HomePode vybavenom čipsetom A8, sa ukrýva aj subwoofer a vďaka zabudovanému mikrofónu ľahko nájde spoločnú reč s vašim digitálnym asistentom. Siri kedykoľvek spustí na váš príkaz hudbu alebo oznámi vaše pripomienky.

Zdroj: Apple

​​Napriek tomu sa HomePod, ktorý pre svoj zvuk a redukciu šumu vychvaľujú po celom svete, odporúča hlavne pre tých, ktorí využívajú služby Apple, pretože reproduktor s aplikáciami od iných dodávateľov stále zápasí. Domov si ho môžete vziať v bielom alebo šedom variante.

Elegantný minimalizmus – Beoplay M3

Divízia dánskej značky Bang & Olufsen B&O Play zaútočila na trh s inteligentnými reproduktormi v ozajstnom škandinávskom štýle.

Zdroj: Beoplay
​​Elegantný reproduktor M3 je určený hlavne do malých a stredne veľkých priestorov, aby pomocou svojho basového reproduktora úplne vyplnil diskrétnejšie priestory.

V skutočne minimalistickom reproduktore s odnímateľným predným panelom, sa pokúsili zjednodušiť aj ovládacie prvky: stačí sa naučiť ovládať tri tlačidlá. Hudbu môže počúvať pomocou technológie Bluetooth, ale môžete ho tiež pripojiť k iným zariadeniam Beoplay.

Zdroj: Beoplay

​​Pre automobilových nadšencov – 911 Speaker

Akú inú podobu by mohol mať reproduktor od Porsche Design, ak nie tvar výfuku?

Zdroj: Porsche Design

​​Aj z desaťmetrovej vzdialenosti dobre znejúci stereo reproduktor imituje dvojitý výfuk GT-3 a je určený všetkým maniakom do automobilov.

Má pomerne slušnú váhu: 60-wattový reproduktor má 29 centimetrov a váži 3,3 kilogramov. Batéria mu vydrží po celý deň.
Zdroj: Porsche Design

​​Reproduktor s hliníkovým rámom je možné používať s analógovým vstupom, ale dá sa pripojiť aj cez Bluetooth.

Pre tichých bláznov – Dali Katch

Jeden z najrenomovanejších výrobcov reproduktorov už dávnejšie predstavil svoj bezdrôtový model, ktorý na prvý pohľad pôsobí celkom netradične.

Zdroj: Dali

​​Jeho plochý, elegantný, zaoblený tvar je veľmi praktický, pretože je ľahko prenosný (1kg) a s vysúvateľným koženým pásom ho môžete nosiť ako kabelku.

Zdroj: Dali

​​Duniace basy pri jeho veľkosti a 2 x 25 wattovom výkone veľmi neočakávajte, jeho zvuk je určený na uvoľnenejšie, príjemnejšie rytmy a hudbu v pozadí.

Nový set reproduktorov Bang & Olufsen: Hotové umelecké dielo

Spoločnosť Bang & Olufsen nie je práve známa tým, že si nedáva na dizajne svojich digitálnych audio produktov záležať. Väčšina z nich patrí do kategórie tých najkrajších a to ako po estetickej, tak aj kvalitatívnej stránke. BeoSound Shape ale posúva latku ešte vyššie.