Terasa s otvoreným výhľadom na oceán, farebné a vyhrievané stoličky a ak máte šťastie, úchvatný pohľad na polárnu žiaru. Toto nie je opis nórskeho penthousu, ale verejného záchoda, ktorý budete môcť navštíviť od mája tohto roku.

Helgelandskysten je turistami často navštevované mesto nachádzajúce sa v južnej časti nórskeho okresu Norland. Počas zimnej sezóny ho zaplavujú lovci polárnej žiary, pretože v krajine nenájdete dokonalejšie územie na pozorovanie tohto nádherného prírodného úkazu.

Zdroj: Visit Norway

​Od konca jari sem ale návštevníci nemusia chodiť už len kvôli unikátnej panoráme, ale aj keď ich zavolá príroda.

Novú turistickú atrakciu v podobe naozaj vydarenej, dizajnovej miestnosti postavenej na betónových základoch, vypĺňajú veľké sklené tabule, ktoré hlavne po zotmení nádherne osvetlia okolité okolie.  
Zdroj: Visit Norway

​Okolo svietiacej toalety, postavili vyhliadkovú terasu s báječným výhľadom, parkoviskom a pamätníkom, ktorý si uctieva pamiatku ponorky Uredd potopenej počas druhej svetovej vojny (v katastrofe prišlo o život až štyridsaťdva nórskych námorníkov). Aj názov miesta Uredplassen je odvodený z tejto udalosti, v preklade znamená niečo ako „strašidelné miesto“.  

Z vyvýšenej vyhliadkovej terasy je vidno v fjordy a kochať sa môžete aj pohľadom na horské vrcholy, ktoré sa vynárajú z nekonečnej diaľky oceánu. V dobrom počasí je vidieť až po súostrovie Lofoty.
Zdroj: Visit Norway

​Vyhliadkovú terasu s toaletou sprístupnia verejnosti od 22. mája tohto roku.

Na Nórsko je po týždňovom snežení čarovný pohľad

Podľa meteorológov napadne v tejto škandinávskej krajine takéto množstvo snehu raz za desať rokov.

Zdroj: Visit Norway