Hlboko v lesoch Laurentískych hôr architekt Jean Verville prebudoval malý dom, aby uspokojil potreby mladého páru s malou dcérou. Stavba, ktorá tvarom pripomína písmeno A, má rozlohu len 64 metrov štvorcových a je názornou ukážkou, že veľké divadlo sa dá hrať aj na maličkom priestore.

Pôvodný drevený dom vznikol v 60. rokoch minulého storočia a interiér sa skladal z niekoľkých miniatúrnych izieb. Architekt sa rozhodol priečky zbúrať, aby mohol využiť potenciál trojuholníkovej konštrukcie. Nové usporiadanie vytvára svetlý vzdušný domov s originálnymi prvkami, ktorý je dokonalým útočiskom pre rodinu s malými deťmi.

Obytný priestor s kuchyňou má štvorcový tvar. Podlaha je drevená, steny čisto biele. Vďaka zvýšenému stropu a trojici veľkých okien, z ktorých je vidieť les a hladina jazera, pôsobí podstatne väčší.

Hore v trojuholníkovom výklenku strechy je izba, ktorá je doslova výzvou pre detskú fantáziu. Ktoré malé dievča by si nedokázalo predstaviť, že je princezná a pozerá sa dole z veže?

Vedľa izby pre dcéru je situovaná spálňa rodičov s malým oknom pri podlahe, z ktorého je vidieť do priestoru kuchyne. Pocit otvorenosti umocňujú okná s výhľadom na jazero, oblohu a okolitý les.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC