Stavba rodinného domu trvá veľakrát rok aj viac. Nechce sa vám čakať? Skúste poskladať modulový dom. Spojenie komfortu, funkčnosti a rýchlosti stavby ponúka napríklad minimalistický domov od Baragaño Architects, ktorý vyrástol len za 5 hodín na španielskom vidieku.

Originálne riešenú stavbu Casa Montaña navrhlo španielske architektonické štúdio ako druhý domov pre britského záhradného architekta a jeho rodinu. Majiteľa vyšla na necelých 160 tisíc eur.

Moduly vyrobili v továrni v Madride a potom putovali 965 kilometrov na hornaté pobrežie v Asturii. Navrhnuté boli špeciálne tak, aby esteticky ladili s pozemkom, na ktorom sa nachádzajú ruiny hospodárskej stavby.

Dom má dve podlažia a skladá sa z 8 modulov o veľkosti 2,15 x 5,30 metrov. Štyri moduly slúžia ako základňa, druhý rad je asymetrický a vytvára zakrivenú strechu. Jadro modulu tvorí oceľový rám, ktorý vypĺňajú tenké drevené priečky. Obklady z čiernej bridlice sú dielom miestneho remeselníka.

Zdroj: Facebook

​Prízemie domu tvorí otvorený priestor, ktorý zahŕňa kuchyňu a spoločenský priestor, ktoré od seba delí biele oceľové schodisko. Na jednej strane obývacej izby sú kachle, zvyšok stien je z dreva. Okná sú veľkorysé a ponúkajú úžasný výhľad do okolitej krajiny. Na poschodí sa nachádza dvojica izieb, ktoré od seba delí priesvitná stena z polykarbonátu.

Na stavbu domu použili len udržateľné materiály a budova je poňatá ako nízkoenergetická. Pokiaľ sa majitelia rozhodnú, môžu ju ľahko rozložiť a previezť na iné miesto.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC