Americký výrobca kúpeľňového a kuchynského vybavenia Kohler pripravil nový set chytrého vybavenia do kúpeľne Kohler Konnect. V tomto sete nájdete chytré všetko od záchoda až po sprchu. Najzaujímavejšie je pritom zrkadlo, ktoré slúži ako ovládacie centrum celej kúpeľne.

Zrkadlo nesie meno Vendera a rovnako ako v prípade ďalších moderných zariadení má v sebe zabudovanú Alexu od Amazonu. To znamená, že sa môžete pri skrášľovaní v kúpeľni pýtať zrkadla na nové správy zo sveta, počasie a ďalšie informácie. Zrkadlo tiež počúva vďaka integrovanému mikrofónu a má tiež senzor pohybu.

Zdroj: Kohler Konnect

​Všetko je prepojené prostredníctvom aplikácie a zrkadlo dokáže ovládať celý rad ďalších zariadení, ak máte príslušenstvo od Kohlera. Povelmi tak môžete napríklad zahrievať sedadlo na záchode, upravovať teplotu vody v sprche, automaticky naplniť vaňu, nastaviť osvetlenie, pustiť hudbu ...

Podobná úroveň interakcie sa vám môže zdať ako zbytočnosť, ale je to trend, ktorý nám možno za pár rokov príde úplne normálny. Aj táto séria bude k dispozícii na výstave CES v Las Vegas, kde sa dozvieme aj cenu. Na trh by mala prísť niekedy v marci.

Zdroj: CNC