Prírodný mramor, plynová maska, elegantný retro nábytok zo 60. rokov, tehly, detské kresby, drevo, moderný street art a čisté línie. To všetko sa môže stretnúť v jednom priestore tak, aby vznikol vkusný moderný domov v bohémskom štýle.

Architekti z Pascali Semerdjian Arquitetos nie sú v rekonštrukciách žiadni nováčikovia. V domovskom Sao Paule nedávno dokončili premenu apartmánu, ktorý sa nachádza v ikonickom dome zo 60. rokov. Pôvodné historické prvky citlivo doplnili o súčasný dizajn a dekorácie, ktoré perfektne odrážajú vkus a osobnosť majiteľov.

Hneď za vstupom do apartmánu vás uvíta malá hala, v ktorej sa stretávajú tehla, drevo, kresby pouličných umelcov s pestrou zmesou dekorácii. Nechýba ani drevená socha prasaťa. Priestor tak tvorí plynulý prechod medzi chaotickým ruchom veľkomesta a súkromným priestorom.

Srdcom bytu je vzdušná spoločenská miestnosť, ktorá slúži ako lounge, televízna miestnosť, jedáleň a kuchyňa zároveň. V praxi to znamenalo zbúrať staré steny a priestor maximálne otvoriť. Miestnosť má napriek tomu jasne daný poriadok. Priestor kuchyne je síce voľne prístupný, ale od zvyšku interiéru ho vizuálne oddeľuje farebné poňatie a biela mozaika na stenách, strope i podlahe. Kuchynská linka i ďalšie vybavenie je čisto biele, čo ešte umocňuje pocit oddelenia.

Celú jednu stenu obývačky tvorí minimalistická knižnica so zbierkou kníh a umeleckých predmetov. Vyrobená je z kovu, ktorý prekryli bielou vrstvou. Police sa tiahnu cez celú miestnosť, narúšajú len dve drevené niky v tvare okien arménskych kostolov. Na opačnej stene sú nízke police z prírodného mramoru a dreva, menšia verzia je tiež zavesená pod stropom.

Dizajn konzole, striedmy dizajn z polovice minulého storočia a poctivý nábytok z dreva tvoria vyváženú zmes, ktorá dáva priestoru elegantný nádych. Dizajnové kúsky nábytku pochádzajú zo Škandinávie, obrazy a ilustrácie pochádzajú od brazilských a japonských umelcov a fotografov.

Zdroj: CNC